IJsplein meer dan geslaagd

Het IJsplein Zuidwolde, gerealiseerd in een grote tent net achter het Kerkplein, was een groot succes. Ondernemersvereniging Zuidwolde zorgde in de week voor Kerst voor de kunststof ijsbaan, gezellig aangekleed en voorzien van een bar met zitjes. Elke ochtend was de baan volgepland met klassen van de twee basisscholen uit Zuidwolde. ’s Middags werd het vrij schaatsen door veel kinderen enthousiast benut en ook ’s avonds was het gezellig druk met groepen die meededen aan een curlingcompetitie.

Op vrijdagavond werd het evenement afgesloten met de finales van de curlingcompetitie en een gezellige kerstborrel. De vier finalisten waren brandweer Zuidwolde (1e plaats), team Jan Willem Boer (2e plaats), team Geri de Lange 1 (3e plaats) en team Jolijn Ubels (4e plaats).

Het ijsplein is tot stand gekomen op initiatief van Ondernemersvereniging Zuidwolde en mogelijk gemaakt met subsidie van gemeente De Wolden en bijdragen van Dorpsbelangen Zuidwolde en SportDrenthe. Vink Oliebollen en Den Kaat zorgden voor heerlijke traktaties. Voorzitter Ard Hartman is meer dan tevreden: ‘’We hadden natuurlijk het idee dat dit weleens een leuk festijn voor een breed publiek kon zijn, maar je moet altijd maar afwachten hoe het uitpakt. Het lijkt erop dat we een volgende keer nog langer open moeten zijn en misschien wel twee curlingbanen moeten regelen. Het was heel geslaagd, mede dankzij de medewerking van de gemeente en veel vrijwilligers.’’